ciorba de salata cu slanina afumata ardeleneasca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 21372) Se pune salata spalata si taiata la fiert in apa, pentru un clocot; intre timp se caleste slanina taiata intr-o cratita; cind devine translucida se scurge grasimea topita si se pune o lingura de faina alba pentru rintas; se amesteca de 2-3 ori si se completeaza cu apa, se lasa la fiert; cind incepe sa fiarba se transfera aici salata(oparita si scursa de apa) si se lasa citeva minute la fiert; la sfirsit se lasa 2-3 ore in supa, care ulterior se servesc in farfuria de ciorba; se trage deoparte, se face dresingul cu galbenusul batut cu smintina, usturoiul zdrobit, se acreste cu otet si se amesteca cu ciorba;
macaroane cu sunca si cipuperci la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2342) se pun macaroanele la fiert dupa care se scot se spala si se lasa la strecurat intre tipm se taie sunca marunt si se pune la prajit se scoate si se pune pe o farfurie. dup aceea se spala ciupercile si taie marunt dupa care se da cascavalul pe razatoare dupa ce am terminat toate aceste de facut se iau macaroanele si se pun intro tava se unge purin cu unt sau ulei si se pun macaroanele si sunca si ciuperclce ,cascavalul si tot asa cant ati terminat de aranjat toate acccestea se da la cuptor se lasa 5 min se scoate tava din cuptor si se bat ouale si se mai lasa inca 5 min cand oul e facut.
Ciorba ardeleneasca de perisoare(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 13751) Se curata ceapa si albitura si se pun la fiert impreuna cu oasele de vita. Cand sunt fierte se scot si in locul lor se pun legumele congelate si cartofii curatati si taiati cuburi. Se amesteca ingredientele pentru perisoare si se ia din amestec cu lingurita, se rotunjeste un pic si se pune in ciorba. Se lasa sa mai fiarba, incet, acoperit, inca o jumatate de ora cu perisoarele inauntru.